Isnin, 5 Oktober 2015

SEMUGA ALLAH MENCUCURI RAHMAT KE ATAS ROH AYAH ANGKATKU.

Innalillahhiwainnaillahhirojiuun...Ayahanda Sulaiman Hassan telah menghembuskan nafas terakhirnya pada jam 7 pagi di Hospital Putrajaya bertepatan hari Jumaat 2 okt 2015..
Kepada NYA kita datang dan kepada NYA juga kita dikembalikan.
Semuga Roh ayah Cikgu Sulaiman Hassan di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.


Aku mendapat berita yang ayah angkatku sedang sakit tenat , pada 28hb Okt bersamaan hari Isnin aku bergerak dari Kampungku menuju ke Kajang (Country Height). Dua hari aku luangkan masa bersama Arwah dan aku dah dapat rasakan yang ayah tidak akan lama mengecapi hayat di dunia yang fana ini.

Memang sedih juga.. tapi yang pergi pasti pergi.. semua sudah ketentuan dari Illahi. Redha dan berdoa untuk arwah di sana.

Sempat juga aku abadikan kenangan bersama arwah.....
Semasa hayatnya Arwah banyak menyumbangkan kebajikan untuk anak2 yatim.. Pernah aku mengikuti beliau melawat setiap rumah anak2 yatim di Kluang Johor, Rembau Negeri Sembilan, rumah anak2 yatim Ulu Klang Selangor dan banyak lagi. Paling banyak sumbangan Arwah ialah Kebajikan anak2 yatim Aceh yang menjadi mangsa Tsunami 2004 dahulu. Walaupun Arwah telah menjangkau usia lebih 80an tetapi Arwah tetap bersemangat meneruskan aktiviti kebajikan untuk Anak2 Yatim dibawah seliaan Arwah.
Tiada ulasan: